Recuperarea medicală copii

Legătura între specialist și pacient este esențială pentru progresul copilului. Din echipa noastră de recuperare medicală copii fac parte kinetoterapeuți specializați în neuro-pediatrie, metoda Bobath, precum și în medoda Schrot destinată tratării scoliozei, cu 10 ani de experiență, implicați trup și suflet în recuperarea pacienților. Empatia și perseverența sunt cuvintele cheie în sesiunile de kinetoterapie pediatrică – recuperare medicala copii.

5.0 (699 ratings)

RECUPERARE MEDICALA COPII

Despre Metoda Bobath

Fundamentată științific de soții Karel și Berta Bobath în anii 1953 – 1980, metoda Bobath, care le și poartă numele, reprezintă poate cea mai răspândită modalitate de abordare a pacienților cu Infirmitate Motorie Cerebrală precum și cu alte afecțiuni neurologice caracterizate prin prezența hipertoniei de tip elastic.

Orientată către dobândirea unui grad maximal de independența funcțională, inițiatorii acestei metode au promovat ideea că instituirea precoce a tratamentului kinetoterapeutic la copiii cu tulburări ale ritmului de dezvoltare neuro-motorie, împiedică apariția și permanentizarea modelelor senzorio – motorii anormale.

Ce urmărim prin programele noastre

Programele de recuperare medicală copii sunt particularizate și urmăresc atingerea obiectivelor caracteristice vărstei

  • Tonifierea musculaturii
  • Imbunătățirea mobilității articulare
  • Dezvoltarea neuromotorie și psihomotorie
  • Dezvoltarea deprinderilor motrice
  • Educarea ritmului si coordonării mișcarilor
  • Corectarea posturii și aliniamentului corpului
  • Stimularea funcțiilor aparatului cardio-vascular

Nu este posibilă stabilirea anticipată a numărului de ședințe utile pentru corectarea torticolis-ului, deoarece această deviație indusă de postura intrauterină poate avea mai multe forme de exprimare clinică. De cele mai multe ori este vorba de un dezechilibru muscular apărut la nivelul musculaturii antero-laterale a gâtului. Opinia cea mai potrivită se formulează după stabilirea unui diagnostic corect, pe baza evaluării clinice și funcționale. Prin evaluare locală și segmentară se va decela prezența sau absența unor modificări de structură pe traseul tendoanelor și musculaturii responsabile (retracții, scurtări, prezența plagiocefaliei).
În funcție de aceste particularități recomandările pot varia de la 10 ședințe până a 3-4 luni de kinetoterapie.

Prin activități de stimulare motorie un bebeluș este ajutat să mențină sau să dobândească un ritm de dezvoltare motrică adecvat etapei în care se află. Până la 2 luni un copil sănătos învață natural să se adapteze mediului de viață extrauterina. Activitatea motorie în această etapă poate fi stimulată de către părinți prin masajul de după baie, zilnic, cu mișcări de mângâiere,  întinderi blânde cu revenire lentă ale segmentelor corpului. După această etapă de adaptare primară este indicat să apelăm la kinetoterapeutul pediatru care va iniția bebelușul prin procedee specifice în activități stimulative de creștere a controlului capului, a tonusului extensor precum și în primele mișcări și posturi ventrale. Aceste activități au rolul de a pregăti corpul pentru instalarea primelor acte motrice coordonate (rostogolirea).

În cazul copilașilor trebuie stabilit inițial dacă este vorba despre picior plat congenital sau dacă nu cumva este vorba despre o aplatizare fiziologică ce poate persista până la 3-4 ani, uneori chiar și până la 7 ani. Înălțarea bolții plantare este un proces ce depinde de formarea musculaturii tălpilor. Această înălțare începe odată cu inițierea mersului și se desăvârșește în primii ani de viață. Tratamentul implică stimularea reacțiilor plantare și tonifierea musculară a picioarelor prin exerciții de mers variat, exerciții de echilibru, sărituri. Se mai poate adăuga după caz, utilizarea benzilor kineziologice, masajul și electrostimularea atunci când se observă un deficit de tonus muscular. Procedeele aplicate nu sunt dureroase și se respectă toleranța fizică și emoțională a copilului.

Serviciile din cadrul Clinicii Brotac Medical Exclusive sunt doar cu plata dar puteți beneficia de servicii de recuperare medicală cu bilet de trimitere in Clinica Brotac Medical Center – Foisor, cu sediul in Strada Foisorului 56-58, sector 3.

TestimonialE

Ce ne recomandă?

Peste 20,000 de pacienți care și-au recăpătat sănătatea și vitalitatea

Dupa unul din meciurile mele am simtit o durere in zona genunchiului iar in urma efectuarii controlului medical am ajuns la recomandarea medicului la Clinica Brotac Medical Exclusive. In urma tratamentului cu Prolozone m-am recuperat foarte repede.
Benjamin Adegbuyi
Sportiv de performanta
Am apelat la serviciile dr. Brotac in urma unei recomadari si ii multumesc pe aceasta cale pentru modul in care am fost tratata medical.
Personalul Clinicii Brotac Medical Exclusive este de inalta calitate profesionala.
Nicole Cherry
Artist
Sportul de performanta aduce pe langa satisfactii, provocari ale limitelor fizice, accidentari si dureri de uzura. De fiecare data Brotac Medical Exculsive mi-a fost un partener de nadejde. Echipa Dr. Cornel Brotac, m-a ajutat sa depasec momente foarte dificile.
Alexa Teodorescu
Campioana JU-JITSU
In urma unei probleme medicale am apelat la serviciile Clinicii Brotac Medical Exclusive si pot spune ca mi-am recapatat mobilitatea 100% si am obtinut chiar un tonus mult mai bun.
Hagiu Laurentiu
Sportiv


Suntem alături de dumneavoastră de peste 15 ani.

Ai o întrebare pentru noi? Specialiștii noștri sunt pregătiți să răspundă!