Sport și imunitate

Știm că imunitatea ne apară de viruși și boli, dar ea are un rol foarte mare și asupra stării noastre de bine. Semnele comune unui sistem imunitar scăzut sunt oboseala cronică, răceli repetate, dar pot apărea și infecții urinare dese, diaree cronică, sau erupții periodice de herpes. În afară de cazul în care apar anumite boli cronice și tratamente, sistemul imunitar va fi afectat de o alimentație nesănătoasă, un mediu poluat, sedentarism și lipsa somnului. Toate acestea pot fi totuși corectate.

5.0 (699 ratings)

Viața modernă și sedentarismul

Imunitatea este de două feluri: înnăscută și dobândită. Prima ține de forma genetică, iar a doua se dobândește în special în primii ani după naștere, dar poate fi influențată pe tot parcursul vieții. Stilul de viață și suplimentele alimentare pot întări și ajuta sistemul imunitar.

Din păcate, viața modernă petrecută la birou duce către sedentarism, corpul fiind afectat atât de lipsa de mișcare, cât și de postura greșită pe care adesea o adoptăm în fața monitorului. Efectele sedentarismului se vor instala subtil și vor fi greu de remarcat la început. Vor începe prin ușoare dureri de spate pe care vom avea tendința să le tratăm rapid cu un antiinflamator, o respirație mai greoaie în cazul unor activități ușoare precum urcatul de scări sau mersul grăbit sau o lipsă a rezistenței musculare. Spondiloza se instalează adesea la persoanele care petrec mult timp în fața unui calculator – spatele rămânând cocoșat și după ce spațiul de lucru este părăsit.

Toate aceste semne nu trebuie ignorate pentru că vor duce la dureri mai târziu și vor slăbi sistemul imunitar.

Recuperare medicală și întărirea sistemului imunitar

Sportul ajută foarte mult la o stare generală mai bună și întărirea sistemului imunitar, dar nu este recomandat să fie practicat „după ureche”, mai ales după o perioadă lungă de sedentarism. Corpul trebuie întărit gradual, postura se îmbunătățește în timp sub atenta supraveghere a unui kinetoterapeut, tot specialistul ajutându-vă să eliberați tensiunea din grupele de mușchi afectate de sedentarism.

Dacă vreți să vă creșteți imunitatea, să aveți energie fără a apela mereu la stimulente temporare precum energizantele și cafeaua, recurgeți cu încredere la specialiștii noștri în recuperare medicală. Împreună vom avea grijă de corpul dumneavoastră, îi vom reda mobilitatea, îl vom întări ca dumneavoastră să vă bucurați de o viața activă fără dureri!

Servicii & terapii

Vă prezentăm o parte din terapiile de Imunitate pe care le folosim, cu rezultate semnificative

TestimonialE

Ce ne recomandă?

Peste 20,000 de pacienți care și-au recăpătat sănătatea și vitalitatea

Dupa unul din meciurile mele am simtit o durere in zona genunchiului iar in urma efectuarii controlului medical am ajuns la recomandarea medicului la Clinica Brotac Medical Exclusive. In urma tratamentului cu Prolozone m-am recuperat foarte repede.
Benjamin Adegbuyi
Sportiv de performanta
Am apelat la serviciile dr. Brotac in urma unei recomadari si ii multumesc pe aceasta cale pentru modul in care am fost tratata medical.
Personalul Clinicii Brotac Medical Exclusive este de inalta calitate profesionala.
Nicole Cherry
Artist
Sportul de performanta aduce pe langa satisfactii, provocari ale limitelor fizice, accidentari si dureri de uzura. De fiecare data Brotac Medical Exculsive mi-a fost un partener de nadejde. Echipa Dr. Cornel Brotac, m-a ajutat sa depasec momente foarte dificile.
Alexa Teodorescu
Campioana JU-JITSU
In urma unei probleme medicale am apelat la serviciile Clinicii Brotac Medical Exclusive si pot spune ca mi-am recapatat mobilitatea 100% si am obtinut chiar un tonus mult mai bun.
Hagiu Laurentiu
Sportiv


Suntem alături de dumneavoastră de peste 15 ani.

Ai o întrebare pentru noi? Specialiștii noștri sunt pregătiți să răspundă!