Terapie oxigen hiperbaric

Terapia cu oxigen hiperbaric reprezintă un tratament prin care un pacient respiră O2 100%, la o presiune mai mare decât cea atmosferică de la nivelul mării ( > 1 atm) în timp ce află în interiorul unei camere hiperbare.

5.0 (699 ratings)

Scopul terapiei hiperbare :

 • Oxigenarea suplimentară a organismului prin difuzia oxigenului în lichidul intercelular sangvin
 • Crește capacitatea antimicrobiană a organismului
 • Anti-inflamator
 • Imbunătățește nivelul metabolic general
 • Stimulează producerea de eritrocite
 • Reduce edemul
 • Crește rata vindecării în plăgile cronice

Despre terapia cu oxigen hiperbaric

Oxigenul este necesar reacțiilor chimice din organism ce produc energie. Terapia hiperbară s-a dovedit a fi un adjuvant util în tratamentul afecțiunilor multiple din domeniul medical de îngrijire a rănilor. Utilizarea corectă a terapiei cu oxigen hiperbaric va crește foarte mult ratele de vindecare a rănilor la pacienții cu grefe sau lambouri de piele cu grosime divizată compromisă, osteomielita refractară, leziuni, și fascită necrozantă progresivă. Beneficiile terapiei cu oxigen hiperbaric se extind pana la tratarea herniilor de disc sau a artrozelor.

Cum funcționează

Clinica noastră utilizează pentru terapie o cameră cu oxigen hiperbaric monoloc. Tratamentul este unul nedureros iar pe durata lui și mai ales in primele minute se pot înfunda urechile, similar călătoriei cu avionul. Pe tot timpul tratamentului se va asigura o postură relaxată.

Etape:
 • Compresia, ce durează aprox 15 min
 • Tratament propriu-zis cu durata calculată în funcție de diagnostic
 • Decompresia, ce durează aprox 15 min

Afecțiuni & Beneficii

Vă prezentăm o parte din afecțiunile la care terapia cu oxigen hiperbaric este un adjuvant în vederea tratării lor

Preturi

IMpreuna pentru sanatate. cele mai bune optiuni

Sedință
€60

 • 1 Sedintă
 • Durată 50 min
 • Acces nelimitat la toate dotarile

Abonament
€500

 • 10 sedințe
 • Durată 50 min
 • Consult Hematologie
 • Acces nelimitat la toate dotarile

Rănile diabetice hipoxice, leziunile cauzate de diverse traume, anemia sau hernia de disc sunt doar câteva din afecțiunile pentru care terapia cu oxigen hiperbaric reprezintă un tratament adjuvant extrem de util, crescând rata de vindecare la pacienți.

Terapia cu oxigen hiperbaric are ca scop oxigenarea suplimentară a organismului prin difuzia oxigenului în lichidul intercelular sangvin. Pacientul respiră oxigen pur 100%, la o presiune mai mare decât cea atmosferică de la nivelul mării ( > 1 atm) în timp ce află în interiorul unei camere hiperbare.

Clinica Brotac Medical Exclusiv utilizează pentru terapie o cameră cu oxigen hiperbaric monoloc. Tratamentul este unul nedureros, singurul efect ce se poate manifesta fiind înfundarea urechilor, similar călătoriei cu avionul. Pe tot timpul tratamentului se va asigura o postură relaxată, procedura este supravegheată de un specialist iar durata tratamentului este personalizat în funcție de diagnostic.

Printre beneficiile terapiei hiperbare se numără : creșterea capacității anti-microbiene a organismului, are efect anti-inflamator, îmbunătățește nivelul metabolic general, stimulează producerea de eritrocite, reduce edemul și crește rata vindecării în plăgile cronice.

Utilizarea corectă a terapiei cu oxigen hiperbaric va crește foarte mult ratele de vindecare a rănilor la pacienții cu grefe sau lambouri de piele cu grosime divizată compromisă, osteomielita refractară, leziuni, și fascită necrozantă progresivă. Beneficiile terapiei cu oxigen hiperbaric se extind până la tratarea herniilor de disc sau a artrozelor.

Deși este o procedură medicală sigură, fără iradiere, fără dureri și fără alte efecte secundare, aceasta are o serie de contraindicații. De aceea, această terapie este efectuată doar la recomandarea echipei de specialiști în medicină de recuperare.

Clinica Brotac Medical Exclusiv are o echipa multidisciplinară care îți va pune la dispoziție toate opțiunile de recuperare medicală, potrivite diagnosticului și istoricului tău medical.

În leziunile prin zdrobire și sindromul de compartiment, Terapia cu oxigen hiperbaric ajută într-unul dintre următoarele 3 moduri:
(1) suplimentează oxigen în zonele slab perfuzate în perioada precoce post-leziune,
(2) reduce edemul
(3) atenuează leziunea de reperfuzie.

Terapia cu oxigen hiperbaric poate fi folosită la pacienții cu răni diabetice ale extremităților inferioare care au îndeplinit următoarele criterii:

(1) Pacientul are diabet zaharat de tip 1 sau 2 și are o rană la nivelul extremităților inferioare din cauza diabetului zaharat.
(2) Pacientul are o rană clasificată ca gradul Wagner 3 sau mai mare.
(3) Pacientul a eșuat la un curs adecvat de terapie standard a plăgii.

Protocolul obișnuit de tratament pentru terapie în rănile diabetice este de oxigen hiperbaric administrat la 2,0 până la 2,4 ATA timp de 90 de minute pe zi, timp de 30 până la 40 de zile.

Rata cu care toate rănile normale se vindecă s-a dovedit a fi dependentă de oxigen.
Dovezile sugerează că oxigenarea intermitentă a paturilor de răni hipoperfuzate, un proces realizabil numai la pacienții selectați prin expunerea acestora la oxigen hiperbaric, pune în mișcare o cascadă de evenimente ce conduce la vindecarea rănilor.

TestimonialE

Ce ne recomandă?

Peste 20,000 de pacienți care și-au recăpătat sănătatea și vitalitatea

Dupa unul din meciurile mele am simtit o durere in zona genunchiului iar in urma efectuarii controlului medical am ajuns la recomandarea medicului la Clinica Brotac Medical Exclusive. In urma tratamentului cu Prolozone m-am recuperat foarte repede.
Benjamin Adegbuyi
Sportiv de performanta
Am apelat la serviciile dr. Brotac in urma unei recomadari si ii multumesc pe aceasta cale pentru modul in care am fost tratata medical.
Personalul Clinicii Brotac Medical Exclusive este de inalta calitate profesionala.
Nicole Cherry
Artist
Sportul de performanta aduce pe langa satisfactii, provocari ale limitelor fizice, accidentari si dureri de uzura. De fiecare data Brotac Medical Exculsive mi-a fost un partener de nadejde. Echipa Dr. Cornel Brotac, m-a ajutat sa depasec momente foarte dificile.
Alexa Teodorescu
Campioana JU-JITSU
In urma unei probleme medicale am apelat la serviciile Clinicii Brotac Medical Exclusive si pot spune ca mi-am recapatat mobilitatea 100% si am obtinut chiar un tonus mult mai bun.
Hagiu Laurentiu
Sportiv


Suntem alături de dumneavoastră de peste 15 ani.

Ai o întrebare pentru noi? Specialiștii noștri sunt pregătiți să răspundă!