Terapia cupping

Fascia reprezinta un organ care a fost mai mult timp ignorat/neglijat în tratamentele de recuperare medicală. Totuși, odată cu studierea mai in amanunt a funcțiilor și rolului acestui țesut, s-a observat că exista o influență majoră asupra întregii activități a organismului uman.

Fascia

”Fascia”,  deseori, poate oferi un răspuns în cazurile în care nu găsim soluția optimă de tratament sau nu avem rezultatele așteptate.

De exemplu, contracturile musculare functioneaza impreuna cu tensionările fasciale. Integrarea fasciei conduce la decontracturare rapida și la completarea managementului adecvat de tratament.

Terapia cu ventuze ( cupping )

este o terapie care are la baza principiul de vaccum, avand beneficii precum:

  • Reducerea durerii si a inflamatiei
  • Ajuta la cresterea fluxului sangvin in zona in care sunt aplicate
  • Relaxarea musculaturii profunde
  • Oferim sfaturi și sprijin pe tot parcursul tratamentului.

Ventuzele se pot aplica local (fara a se muta dupa aplicare) sau se pot utiliza ca o forma de masaj profund. Ventuzele de silicon ajuta destinderea fasciei, reducerea durerii și stimularea perfuziei, acestea ajută de asemenea la eliminarea toxinelor din organism.

Terapia Floss

Terapia floss este o modalitate de tratament prin restrictia fluxului sangvin. Reprezinta aplicarea unei presiuni externe cu ajutorul unei benzi elastice, la nivelul unui muschi sau articulatie. Benzile sunt infasurate in jurul zonei afectate, pacientii efectuand o serie de exercitii menite sa „rupa” structurile intarite in muschi, articulatii sau fascia musculara.

Poate fi utilizata atat de sportivii de inalta performanta, cat si de varstnici sau copii.

Principalele beneficii ale tehnicii floss sunt:

– reducerea durerii

– cresterea amplitudinii de miscare

– imbunatatirea performantelor

– prevenirea accidentarilor

– reducerea durerilor musculare post antrenament/competitie – imbunatatirea si refacerea mai rapida a musculaturii

Similar Posts