Orele lungi petrecute în băncile de la școală sau la biroul de acasă duc adesea la o postură proastă a spatelui copilului. Ghiozdanele tot mai grele, pline de cărți și caiete sau gențile purtate pe un singur umăr adaugă la tendința copilului de a sta cocoșat și, în timp, acestea vor deforma coloana vertebrală.

Postura corecta a spatelui la copii

Din păcate, poziția corpului copilului nu poate fi supravegheată și corectată încontinuu, dar sunt măsuri pe care le puteți lua. O postură corectă a corpului este importantă atât pentru coloana vertebrală, cât și pentru musculatură și aparatul respirator. Corpul are nevoie de o postură bună pentru a fi în echilibru.

Măsuri pentru o postură mai bună a spatelui

Când stă jos, spatele și umerii copilului trebuie să fie drepte și șoldurile lipie de scaun. De asemenea, șoldurile și gleznele trebuie să formeze un unghi de 90 de grade. Poziția poate părea inconfortabilă la început, dar se va obișnui rapid cu ea și, în timp, i se va părea naturală.

Este important ca cel mic să nu se aplece peste masă când lucrează la ea sau când se uită într-un monitor. Capul trebuie să rămâne în continuare drept. În cazul în care lucrează într-un caiet sau citește o carte, unghiul de înclinare nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade. Pauzele sunt necesare, atât la școală cât și acasă, moment în care copilul trebuie să se ridice de la masa de lucru și să facă puțină mișcare.

Ce facem în cazul în care postura este deja deformată?

Din păcate, lipsa de mese și scaune care se pot regla în înălțime mai ales la școală, poate afecta spatele. De asemenea, stilul de viață tot mai sedentar, atât la adulți cât și la copii va duce adesea la o postură greșită a spatelui cu consecințe care afectează sănătatea și starea generală de bine.

Totuși, eventualele probleme care pot apărea precum cifoza, lordoza sau scolioza pot fi tratate într-un mod adecvat pentru copilul tău. Kinetoterapeuții noștri, specializați în tratarea copiilor, vor avea grijă să creeze un ambient plăcut pentru cel mic, îi vor găsi cele mai bune exerciții, care pot părea ca o joacă pentru copil. Implicarea activă a copilului este foarte importantă ca tratamentul să dea roade, astfel ne putem asigura de interesul lui printr-o comunicare foarte bună, susținerea și încurajarea lui constantă. Cu noi, copilul tău va învăța să aibă o postură corectă, va îmbunătăți eventualele probleme ale spatelui și va învăța cât de importantă este poziția corpului pentru un stil de viață armonios!

Similar Posts