Recuperare distrofie musculară

Distrofia musculară nu se poate vindeca, dar poate fi contracarată astfel încât traiul de viață al micuțului pacient să fie îmbunătățit. O boală rară, care se declanșează genetic și care se instaurează timpuriu, distrofia musculară duce la pierderea masei musculare, reducerea forței și slăbiciune musculară.

Recuperare distrofie musculară

Simptomele apar în general devreme, la copiii de sex masculin și includ mersul lent, legănat sau pe vârfuri, probleme de echilibru, lipsa de coordonare, probleme de respirație și scolioză.

Există mai multe tipuri de distrofii, cele mai comune fiind Duchenne și Becker. Tipul de distrofie va fi diagnosticat prin analize de laborator, dar și prin teste biologice și genetice.

Terapii

Copilul poate face anumite mișcări și trebuie încurajat către activități specifice vârstei și tipul bolii, dar este important ca terapia sa să fie supravegheată de mai mulți specialiști. Este de recomandat ca cel mic să primească și consiliere psihologică, iar părinții trebuie să învețe să acționeze corect în cazul în care apar anxietăți, depresii sau tulburări comportamentale din cauza bolii.

Susținerea funcțiilor organismului copilului este foarte importante în cazul distrofiei. Kinetoterapia este prima care vine în ajutor. Cu un tratament corespunzător decis de medic se va prelungi capacitatea funcțională musculară, se vor preveni diformitățile, se vor ameliora problemele funcțiilor pulmonar, adică problemele de respirație și va fi controlată durerea. Kinetoterapeutul trebui ales cu grijă pentru că acesta va dezvolta o relație strânsă cu cel mic. Copilul trebuie să se simtă în largul său în timpul exercițiilor, să aibă o comunicare bună cu terapeutul său și să îi placă mediul în care se află ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Chiar și în cazul necesității unei intervenții chirurgicale kinetoterapeutul trebuie să continue procesul de recuperarea, acesta fiind implicat în toate tipurile de tratament ale copilului.

Este important ca cel mic să nu fie ajutat excesiv, mai ales când vine vorba de mișcări pe care le poate face singur. El trebuie să își exerseze funcțiile locomotorii și să fie încurajat să facă lucruri singur, atât cât îi permite stadiul bolii. Printr-un tratament corespunzător, calitatea vieții copilului poate fi îmbunătățită. Împreună cu medicii noștri puteți decide terapiile corespunzătoare, iar clinica noastră este aici să vă ofere toată susținerea de care aveți nevoie.  

Similar Posts