Recuperarea pediatrică copii

Programele de recuperare pediatrică și sistemul imunitar la copii urmăresc atingerea obiectivelor caracteristice vârstei , prin terapii specifice. Imunitatea celor mici poate fi pusă în pericol foarte ușor iar analiza ASLO este cel mai bun mod de a depista eventuale probleme.

Kinetoterapia pediatrică se adresează copiilor de la stadiul de bebeluș până la vârsta de 18 ani. Aceasta ajută copilul să ajungă la o dezvoltare optimă, să-i crească mobilitatea și să îmbunătățească starea copilului afectat de un accident, afecțiune sau o întârziere în dezvoltare. Empatia și perseverența sunt cuvintele cheie în sesiunile de kinetoterapie cu copii, transformând ședințele în ocazii de bucurie și distracție pentru aceștia.

  • Îmbunătățirea mobilității articulare și a coordonării mișcărilor
  • Deplasarea prin tarare pe genunchi și antebrațe, pregătirea pentru mers
  • Dezvoltarea neuromotorie și psihomotorie
  • Dezvoltarea deprinderilor motrice de apucare și prindere
  • Educarea echilibrului static și dinamic
  • Reeducarea sensibilității
  • Recâștigarea amplitudinii de mișcare
  • Corectarea posturii și aliniamentului corpului
  • Stimularea funcțiilor aparatului cardio-vascular
  • Dezvoltarea simetrică a ambelor părți ale corpului
Programele de kinetoterapie pot incepe incă din primele 3-4 zile de la naștere. Primul an de viată este important pentru bebeluși deoarece totul in jurul lor este nou si demn de a fi explorat. Masajul este una dintre cele mai eficiente terapii pentru sugari.

Sistemul imunitar si ASLO la copii

ASLO este o abreviere a termenului AntiStreptoLizina O, care se folosește în medicină pentru a desemna anticorpii produși de sistemul imunitar al omului pentru a neutraliza o substanță chimică (streptolizina O), secretată de streptococii de tip A, C şi G.

De ce se recomanda analiza ASLO la copii?

În majoritatea cazurilor, pentru depistarea infecțiilor. Acestea semnalează de cele mai multe ori o imunitate deficitară iar ASLO poate ieși în afara parametrilor pe parcursul mai multor luni. Infecțiile declanșate de acești streptococi nu sunt periculoase şi se termină cu vindecarea completă însă, netratarea acestei boli poate duce la complicații precum reumatism articular acut.

Care sunt valorile normale ASLO?

Este important de menționat că ceasta analiza este prelevată din sânge și se face pe stomacul gol.
Titrul ASLO începe sa își modifice valoarea normal la 1 săptămâna de la apariția infecției cu streptococ și atinge un maxim în săptămâna 2-4.
În mod normal valorile ASLO se situează în jur de 200-240 U/ml, iar ceea ce depășește semnalează o valoare crescută.

Vezi mai multe despre ->


Similar Posts