Educatia Posturala

Despre educația posturală

Te-ai gândit vreodată cât de important este scaunul de birou, masa sau postura pe care o ai cel puțin 8 ore pe zi în fața laptopului? Sau cât de important este să faci corect activitățile fizice?

Lucratul îndelung în fața calculatorului, de la birou sau de pe canapea, lipsa activității fizice sau efectuarea unui antrenament incorect și ignorarea acestor detalii foarte importante legate de modul în care ne desfășurăm activitatea au accentuat rata afecțiunilor coloanei vertebrale sau a problemelor de mobilitate.

Specialiștii din domeniu au arătat că există o legătură între o bună aliniere a corpului și prevenirea patologiilor structurale și a eficacității funcționale a corpului. Astfel, adoptarea unor obiceiuri posturale corecte poate fi o soluție pentru a preveni dizabilitățile cronice.

Care este postura corectă?

În funcție de activitatea pe care o desfășori ține cont de următoarele recomandări cu privire la postura corpului tău:

  • În picioare: evită să stai în picioare ore îndelungate în condiții statice, deoarece acest lucru acumulează o mare tensiune în discurile noastre intervertebrale care ne vor determina să adoptăm posturi greșite din cauza oboselii. Când stăm în picioare trebuie să fim în poziție verticală, cu spatele aliniat, ceea ce ne va permite să avem o eficiență funcțională mare.
  • Ridicarea obiectelor: atunci când te apleci, flexează picioarele și menține spatele drept. De asemenea, trebuie să iei în considerare o distanță corectă între picioare pentru a-ți permite un centru bun de sprijin. Ridicarea obiectului se face cât mai aproape de corp și picioarele trebuie să fie orientate spre obiect.
  • Așezat: încearcă întotdeauna să ai spatele complet sprijinit. La fel, trebuie să fim în poziție verticală și cu picioarele sprijinite pe pământ (cu un unghi de 90 ° la genunchi). De asemenea, se recomandă ca privirea să fie direct asupra monitorului, nu lăsată pe spate și cu gâtul aplecat în jos. 
  • Transportul obiectelor: transportul obiectelor se face ținându-le cât mai aproape de corp, păstrând poziția spatelui drept. Încearcă să pui greutatea pe partea inferioară a spatelui.
  • Culcat: cea mai bună poziție pentru a te întinde sau pentru a dormi este pe lateral și cu picioarele îndoite. Astfel, evităm atitudinile hiperfotice și hiperlordozice.
  • Privind la telefon: ori de câte ori trebuie să folosești la telefonul mobil, ține-l la înălțimea umerilor pentru a nu fi nevoit să îți hiperflexezi gâtul. Gestul simplu de a folosi smartphone-ul a devenit o cauză a hipercifozei.

Kinetoterapia este soluția!

Atunci când deja te confrunți cu durere persistentă de spate, contracții musculare sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale este necesar consultul cu un specialist în kinetoterapie.

Kinetoterapia este o abordare cuprinzătoare pentru restabilirea motricității și a mobilității unei persoane, iar reeducarea posturii face parte din paleta largă de situații în care acest tip de terapie este recomandat.

Kinetoterapia reprezintă terapia prin mişcare și se bazează pe exerciții fizice cu grade diferite de complexitate pentru a ajuta la menținerea stării de sănătate, la prevenirea deficiențelor fizice și la recuperarea funcţiilor organismului afectate de anumite boli.

Programele de kinetoterapie de la Exclusive Medical sunt adaptate fiecărui pacient, ținând cont de afecțiunile sale, de vârstă, de stilul de viață și de activitatea desfășurată.

Vezi mai multe despre ->


Similar Posts